Produse

Assaf

Assaf

Numele rasei: Assaf Alte nume :Nici unul Rasă :Scopul este în principal lapte, dar, de asemenea, apreciat pentru producția de carne de calitate Note speciale :Animalele foarte rezistente și sănătoase, bine adaptate la climatul lor local, se descurcă bine și în alte țări, majoritatea crescătorilor 

Roman

Roman

Este o rasa noua , Roman (denumita si  Inra 401), a fost creată de INRA în anii 1970 la proprietatea Bourges, pentru a spori productivitatea efectivului femelelor franceze. Rasa de oi este rezultatul încrucișărilor succesive între animalele ½ Romanov și Berrichon du Cher. * Romanov 

Lacaune – rasa pentru carne

Lacaune – rasa pentru carne

Linia de carne Lacaune este rezultatul unui program de reproducere bazat pe Lacaune ,  din 1970,  pentru calitățile de producție a cărnii.

Rasa poate fi crescuta la stana ,pentru o pentru o parte a anului, apoi  pe  pășuni. În majoritatea cazurilor, mieii sunt alăptați și crescuți pe stână. Reproducerea poate avea loc prin încrucișarea cu berbeci de rasa , iar gestionarea efectivelor de rasă pură , prin  îmbunătățirea trăsăturilor de producție a cărnii ,  a dat rezultate pozitive.

Capacitatea oilor  de a produce in mod natural ,  miei  face posibilă stabilirea unor sisteme de reproducere accelerată (3 fatari  în 2 ani).

Producția de miei este astfel repartizată pe parcursul întregului an.

Berichon du Cher

Berichon du Cher

Berrichon este o oaie mare cu feța alba, cu o musculatura bine dezvoltata, care provine din regiunea Cher din Franța. A fost utilizată, in mod special in programe de reproducere  artificiala pentru a creste utilizarea comerciala , deoarece  produceau miei  , ușor de crescut , 

Rouge de l’Ouest

Rouge de l’Ouest

Rouge de l’Ouest este rezultatul unei încrucișări a raselor locale din vestul Franței cu berbeci englezi, si combină calitățile de reproducere cu calitățile raselor de carne . Abilități de reproducere – Rouge de l’Ouest are doua sezoane de fatare pe an . Prolificitatea sa medie 

Ile de france

Ile de france

 

Una dintre cele mai importante rase de carne, oile Ile de France sunt animale cu performanțe foarte bune, cu cel mai bun nivel de garanție genetică din lume și care și-au demonstrat capacitatea de a se adapta la toate sistemele de creștere și la regiunile cu un climat extrem de variat .

Această rasă a fost dezvoltată în regiunea Ile de France în jurul Parisului.
Un profesor de  la Școala Veterinară a lui Maisons-Alfort, care la începutul secolului al XIX-lea a avut ideea de a incrucisa rasa  Merino, crescută în principal pentru lână, cu  rasa Dishley, o rasă de carne de origine engleză.
În 50 de ani această încrucișare a dus la o rasă stabilă a cărei îmbunătățire inițială s-a datorat exclusiv mijloacelor empirice de selecție.

După 1960, crescătorii  folosit instrumentele moderne de genetică cantitativă,  pentru  a îmbunătăți  selecție .

Lacaune dairy line

Lacaune dairy line

Linia de carne Lacaune este rezultatul unui program de reproducere bazat pe Lacaune , din 1970, pentru calitățile de producție a cărnii. Rasa poate fi crescuta la stana ,pentru o pentru o parte a anului, apoi pe pășuni. În majoritatea cazurilor, mieii sunt alăptați și 

Romanov

Romanov

Rasa Romanov este considerată una dintre cele mai apreciate rase de oi de carne din lume, iar blănurile cele mai valoroase şi frumoase se obţin de la mieii sacrificaţi la vârsta de 4-8 luni.Blana are o culoare gri-închis cu nuanţe albăstrui şi reprezintă producţia principală 

Normande

Normande

Normande își are originea în Normandia, Franța, din vitele aduse în țară de către cuceritorii vikingi în secolele al IX-lea și al Xl-lea.

Timp de o mie de ani, aceste bovine au evoluat într-o rasă cu scop dublu pentru a satisface nevoile de lapte și de carne ale locuitorilor din nord-vestul Franței.
Deși rasa a fost decimată de invazia aliată a Normandiei în timpul celui de-al doilea război mondial, în prezent există 3 milioane de Normande în Franța.
Rolul lor actual în Franța este acela de a furniza lapte bogat pentru industria brânzeturilor, menținând în același timp calitatea excelentă a carcaselor.
În alte părți ale lumii, cum ar fi SUA, această rasă a fost în primul rând creată pentru carne de vită, dar acum există o puternică forță pentru ca aceasta să fie folosită și pentru produsele lactate.
Caracteristici:
În Franța, Normande este asociată cu producția unor astfel de brânzeturi celebre precum Camembert, Pont-Lévêque și Livarot.

În timp ce Normande a fost întotdeauna folosita pentru produse lactate, ea a prezentat întotdeauna calități puternice cu dublă utilizare.

În SUA, taurii de Normande au câștigat teste de creștere la diferite stații de testare, iar carcasele au fost adesea pe primul loc la spectacolele majore de carne de vită.

Normande este o vacă  de culoare roșie și albă, cu zone ocazional  răspândite de păr brun. În mod obișnuit, părul brun are aspectul dungilor de tigru sau  intercalate cu pete roșii, și există un anumit grad de echilibru între cele trei nuanțe diferite. Cu toate acestea, o culoare de multe ori domină, și există un nume diferit pentru dominația de fiecare culoare.
Normande reprezentativ este roșu și alb (cu brindles brun), se spune că este „blond” altele sunt „prepeliță” – atunci când albul domină, „brindled” – predominant maro și „tulbure”, care este o multitudine de pete maro pe pielea sub părul alb.

Normande este o rasă de dimensiuni medii, cu cele mai multe vaci care cântăresc între 1.200 și 1.500 lbs. și tauri de la 2.000 la 2.400 lbs.

Femelele Normande ajung la maturitate sexuală mai devreme și au o bună fertilitate, conformație mamară, abilități de mamă și longevitate de producție.  În Franța, producția de lapte este de 14.000 lbs. pe lactație cu 4,2% grăsimi de unt și 3,5% proteine.

Datorită raportului ridicat al masei musculare la oase a rasei și capetelor mici, Normande are un randament ridicat procentual la sacrificare.

 

Gascon

Gascon

Origine Gascon este clasificat oficial ca o rasă de bovine mijlocii,  născute și crescute în regiunea montană Pirinei din Franța încă din secolul al XVI-lea. Rezistenta la clima Gascon s-a dovedit a fi animalul cu cea mai bună rezistență la căldură într-un studiu experimental realizat 

Aubrac

Aubrac

Caracteristicile rasei :

Fatarea  ușoară: 97%
Greutatea la naștere a vițeilor: 35/40 kg
Greutatea taurilor adulti: 850-1100 kg
Greutatea vacilor adulte: 550-750 kg
Înălțimea medie la greabănul animalului  adult: 130 cm

Aubrac este un animal de dimensiuni medii , cu musculaturabine dezvoltata, usor de intretinut ,  cu un grăsime scăzută: iarba și fânul, reduce costul de producție al animalului finit. În Franța trăiesc la o altitudine medie de 3.000 de capete și pot rezista in  condiții aspre.

Costuri de intretinere reduse :

Se pot hrani  bine cu un amestec de iarbăsi  fân. În zonele din  Franța unde se gaseste cel mai mare numar , iarba proaspătă este disponibilă numai pentru maximum patru luni pe an . În timpul iernii, ele sunt hrănite cu fân si furaje concentrate.

Fatare :

Conformarea pelviană excelentă este unul dintre criteriile principale în selecția taurilor și a vacilor. Vacile se imperecheaza foarte usor atat cele de rasa pura, cat metisi. Vițeii sunt relativ mici, cântărind 35kg -40kg. Sunt plinI de viață și rezistenti la naștere, cu rate de creștere ridicate.

Rata foarte bună a fertilității și până la 98% .

Productia de lapte :

Lapte de bună calitate; Productie medie:   2250 kg pe lactație la 4,2% grăsime .

Temperament:

Unul dintre atributele principale ale rasei  este docilitatea.

Productia de carne:

Randament bun la transare .

Longevitatea, rezistența și rata ridicată a fertilității garantează mai mulți viței în timpul vieții vacilor.

Blonde d’Aquitaine

Blonde d’Aquitaine

Rasa Blonde d’Aquitaine provine din regiunea Aquitaine din sud-vestul Franței, care cuprinde zona văii Garonne și Pirinei. Blonde d’Aquitaine este  astăzi este una dintre cele mai bune și mai populare rase de carne de vită din Franța, datorită muschilor fara grasime, ratei de creștere ridicate 

Malagueña

Malagueña

  Capra Malagueña este o rasă nativă spaniolă care se numără printre cele mai bune  rase de lapte din lume. Potrivit Asociației de crescători de caprine Málaga, numărul total de capre este de aproximativ 300.000 de capete, deși este greu de spus ca animale neînregistrate 

Murciana-Granadina

Murciana-Granadina

 

Capra Murcia-Granada este o rasă nativă originară din sud-estul Spaniei (Murcia, Almería, Granada și Alicante). Acum câțiva ani a fost introdus în Argentina, Brazilia, Mexic și Venezuela. Animalele au fost, de asemenea, exportate în Africa de Nord. În Spania a fost selectata pentru rusticitate, performanță ridicată și pentru producția excelentă de lapte.

Caracteristici:
Murcia-Granada are o dimensiune mică și medie, cu o greutate vie, de aproape 30-50 kg pentru femele și 50-60 kg pentru masculi.

Are o piele și un păr uniform de culoare negra până la maro. Femelele au păr scurt și subțire, masculii au par mai lung . Masculii au, de obicei, barbă pronunțată și sunt corniți.

Urechile sunt de dimensiuni medii și erecte. Coada este scurtă și erectă.

Cele mai remarcabile caracteristici ale rasei sunt mulsul ușor,  nu au sezonalitatea reproductivă , rusticitatea și capacitatea sa amplă de pășunat.
Aptitudinea rasei este în mod clar pentru lapte, producând un lapte cu un randament ridicat al brânzeturilor, unde producțiile medii la animale de la a doua parte de la naștere sunt 530 litri la lactație normalizată (210 zile), mediile grase cuprinse între 5,6 și 5,8% între 3.6-3.8%.
Există turme, în care 25% din animalele lor depășesc 715 litri, precum și animale care produ mai mult de 1000 de litri, obținându-se un  maximum 1294 litri.
Producția de carne nu este principalul obiectiv al acestei rase, deși calitatea cărnii este recunoscută . În general, iezii sunt sacrificați între 25-40 de zile cu o greutate de 6-8 kg și un randament la carcasă de 50-55%.

Murciana-Granadina este bine adaptată la condițiilor de clima fierbinte și uscata ale regiunilor semiaride din sud-estul Spaniei.

Este cel mai productiv animal domestic din acest climat, datorită capacității sale de a menține o producție de lapte în condiții mai putin favorabile decât cele ideale. Turmele din Murciana-Granadina pasc pe terenurile  necultivate și se hrănesc cu produsele secundare ale industriei agroalimentare  si au un indice de transformare foarte bun. Această rasă produce aproape 500 kg de lapte în 280 de zile de lactație, cu o compoziție de grăsime (5,3%) și proteine ​​(3,4%) mai bună decât alte rase din zonele mediteraneene.

Cea mai mare parte a producției de lapte din Spania este utilizată pentru producția de brânză.

Saanen

Saanen

Capra Saanen provine din Valea Saanen din Elveția. Acestea sunt cele mai mari dintre toate rasele de capre de lapte. Acestea sunt în principal crescute pentru producția comercială de lapte cum ar fi jamunapari și capra alpină. O caprină de sex feminin Saanen produce aproximativ 

Holstein

Holstein

După ce a devenit populară în America și Canada, rasa Holstein a cucerit Germania. La moment, aceasta este cea mai cunoscută și reprezentativă rasă de lapte din lume. Ajunsă la maturitate cântărește 600 de kg și produce 6500-7000 kg de lapte anual, cu o concentrație 

Turcana

Turcana

 

Este considerata a fi cea mai veche rasa din Tara Romaneasca, fiind cunoscuta si sub denumirile de tusci, oltence, barsana, in functie de zonele in care poate fi inatlnita sau carnaile (turcane cu fata scurta), mistragancile (turcane mai dezvoltate), in functie de caracteristile fizice. Face parte din aceeasi familie ca si zeckel-ul din Austria si ratscka din Ungaria, avand caractere asemanatoare cu acestea, toate incadrandu-se, conform zootehnistului francez Sanson, in rasa siriana.

Talia este de 50-70 cm.,

Greutatea medie

  •  30-35 kg pentru femela
  • 50-55 kg pentru mascul.

Dimorfismul sexual este pronuntat, masculii fiind mult mai dezvoltati decat femelele.

Corpul, capul si picioarele indivizilor din acesta rasa sunt lungi. Capul subtiat inspre bot, de forma eliptica este dezvoltat – semn ca animalul face parte dintr-o rasa primitiva.

Oile nu au coarne deloc sau prezinta doua semicercuri cu varful orientat inainte si in jos; la berbercii, in schimb, coarnele sunt puternice, in forma de spirala, cu varful orientat in afara, cu o lungime medie de 80-90 cm., care le servesc atat in aparare cat si la atac.

Foarte rar pot fi intalnite exemplare cu patru coarne, doua dintre ele fiind foarte puternice, iar celelalte doua mai mici si mai fragile, in forma de semicerc orientate de sus in jos si din fata in spate, inconjurand urechea animalului.

 

Tigaie

Tigaie

Oile produc lână 1,5-3 kg (4-4,5 kg, plus variante) și berbeci 3-5 kg, cu o finețe de 30-35 microni; La naștere mieii cu o greutate de 2-5 kg, 8-12 kg la 30 zile și la 90 de zile, 18 la 30 kg. Sporul mediu zilnic 

Blackheaded Persan

Blackheaded Persan

Blackheaded Persan Blackheaded persan are originea în regiunile aride din estul Africii, în ceea ce este acum Somalia. Persanii Blackheaded au un corp alb și negru, cap și gât, cu cele doua culori se distinge considerabil .ca rasa a găsit drumul spre tropice din regiunea 

Dorper

Dorper

Standard rasa
Nume Oaia Dorper
Tara de origine Anglia
Greutate 70-130 kg
Blana Scurta
Culoare Alba cu capul negru

Rasa de oi Dorper este una dintre cele mai apreciate la nivel mondial pentru productia de carne. Este o rasa originara din Africa de Sud, insa importata in intreaga lume.  

Origine si istoric

Rasa de oi Dorper a fost formata in anii 1930 in regiunile aride ale Africii de Sud, de catre Departamentul de Agricultura de la vremea respectiva. Aceasta rasa a fost obtinuta prin incrucisarea raselor Dorset Horn si Persana cu cap negru.

Oamenii de stiinta care au creat rasa Dorper isi doreau sa obtina o oaie de carne, cu o carcasa de foarte buna calitate, pentru a satisface cererea de pe piata europeana.

Descriere fizica

Rasa Dorper a mostenit rezistenta si capacitatea de a valorifica orice tip de hrana de la rasa Persana cu cap negru. Oile din aceasta rasa, caracterizate prin corpul acoperit cu par, nu cu lana, au fost incrucisate cu berbecii din rasa Dorset cu coarne.

Oaia din rasa Dorper se caracterizeaza prin corpul robust, de forma unui butoi, acoperit cu par scurt, care se autotunde. De obicei, oaia din rasa Dorper are capul negru, iar restul corpului acoperit de par alb.

La maturitate oile din rasa Dorper ating greutatea de 70-80 de kilograme, iar berbecii de 120-130 de kilograme.

Comportament si personalitate

Oaia din rasa Dorper este o oaie docila, nepretentioasa, care se hraneste cu orice tip de hrana, nu este selectiva la pasunat, consumand aproape toata vegetatia. Valorifica bine si furajele grosiere si are o prolificitate foarte buna.

Este o oaie foarte rezistenta si se adapteaza usor la orice conditii climaterice. Se dezvolta bine atat la temperaturi mari, cat si la temperaturi foarte mici. In plus, oaia Dorper este usor de intretinut, deoarece nu trebuie tunsa. Amestecul de par si lana care ii acopera corpul naparleste in fiecare an.

Productivitate

Oile din rasa Dorper sunt foarte apreciate in intreaga lume pentru carnea de calitate superioara, foarte nutritiva si gustoasa. Carnea de oaie Dorper nu are gustul si mirosul specific de oaie, fiind astfel foarte cautata de restaurantele de lux.

Şi pielea oii din rasa Dorper este foarte apreciata si cautata, avand o calitate superioara si putand fi folosita cu usurinta.

Schwarzkopf

Schwarzkopf

Standard rasa Nume Schwarzkopf Porecla Oaia germana cu cap negru Greutate 65-130 kg Culoare Alb cu negru Oaia din rasa Schwarzkopf este un animal crescut pentru productia de carne, foarte apreciat si raspandit in Germania. Aceasta rasa de oi a ajuns si la noi in 

Texel

Texel

Standard rasa Nume Oaia Texel Tara de origine Olanda Greutate 75-130 kg Blana Deasa si moale Culoare Alba Oaia din rasa Texel este dezvoltata pentru productia de carne si este originara din Olanda. Rasa Texel a fost exportata si in Statele Unite ale Americii, in 

Suffolk

Suffolk

 

Standard rasa
Nume Oaia Suffolk
Blana Deasa si scurta
Culoare Alb cu negru
Capacitate la nastere 2-3 pui

Oaia din rasa Suffolk a fost dezvoltata in Anglia, unde este cunoscuta pentru carnea de foarte buna calitate. Este insa des intalnita si in alte tari ale lumii, unde este crescuta atat pentru producsia de carne, cat si pentru productia de lapte.  

Origine si istoric

Rasa de ovine Suffolk a aparut in Anglia acum mai bine de 200 de ani, prin incrucisarea oilor din rasa Norfolk cu berbecii din rasa Soutdown. A fost recunoscuta oficial ca rasa pura in anul 1810, in prezent, aceasta rasa de ovine fiind una dintre cele mai cunoscute si cautate din intreaga lume.

Mari crescatori de oi Suffolk sunt Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Slovacia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Portugalia si Spania.

Descriere fizica

Oaia din rasa Suffolk se distinge prin capul si picioarele acoperite de o blana de culoarea neagra. Restul corpului este acoperit cu o blana alba, uni, scurta si deasa. In plus, oaia Suffolk nu are coarne.

Oaia Sufflok este foarte energica si alerta, foarte prolifica. Nu este insa destinata productiei de lana. Este comercializata in special pentru carne, care este apreciata in intreaga lume pentru calitatile nutritive.

Berbecii din rasa Sufoolk sunt folositi pentru imperecherea cu oi din alte rase, pentru obtinerea de hibrizi pentru carne. Acesti hibrizi sunt destinati productiei de carne si ajung direct in macelariile din intreaga lume.

Caracteristicile principale ale oilor din rasa Suffolk

Carnea provenita de la oaia Suffolk este de foarte buna calitate si are un gust superior, recunoscut de consumatorii din intreaga lume.

Datorita rezistentei si elasticitatii sale, blana oilor din rasa Suffolk este folosita la realizarea de paturi si cuverturi, ideale pentru sezonul rece.

Berbecii din rasa Sufoolk sunt foarte prolifici, atfel ca uneori oile pot da nastere si la 2-3 miei, uneori chiar 4. Mieii din rasa Suffolk se nasc la 150 de zile de la imperechere si ajung la intarcare in jurul varstei de aproximativ 100 de zile.

Oile din rasa Suffolk se adapteaza usor la orice conditii si rezista foarte bine chiar si la temperaturi extreme.

 

Merinos

Merinos

Standard rasa Nume Oaia Merinos de Palas Greutate 57-105 kg Blana Deasa Culoare Alb-crem Oaia din rasa Merinos de Palas a fost dezvoltata in Romania, la Institutul de Cercetare si Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas. Rasa a fost omologata in anul 1960.   

Charollais

Charollais

Standard rasa Nume Oaia Charollais Tara de origine Franta Greutate 80-150 kg Blana Scurta, densa si fina Culoare Alba cu mici pete negre Rasa de oi Charollais este specializata in productia de carne. La noi in tara este mai putin cunoscuta, insa se bucura de 

Salers

Salers

Salers este o rasa de bovine originara din  Cantal, Masivul  Central,  Franta.

  1. Culoare :   mahon rosu sau negru
  2. Un procent mic se naste  fara coarne.
  3. In timp, caracteristicile s-au schimbat , datorita concentrarii pentru productia de lapte si carne .

 

Greutatea taurilor adulti de la 1 000 până la 1 300 kg
Greutatea de vaci adulte: 650 kg până la 900 kg
Inălțimea medie la greabăn de vaci adulte: 140 cm
♦ Fatare usoara 99%
♦ Greutate la nastere: 37 kg de sex feminin / 39 kg de sex masculin
♦ Greutate la 120 de zile, femele 149 kg / 163 kg de sex masculin
♦ Greutate la 210 zile, femele 233 kg / 264 kg de sex masculin
♦ Charolais rase încrucișate: femele 258 kg / 287 kg de sex masculin
♦ randament carcasă: rasă pură de 52-58%
♦ Greutatea carcasei:
– taur 16-18 luni: 370-420 kg de rasă pură; – Cross 340 – 400 kg

 

 Charolais

 Charolais

 Charolais este un animal crescut pentru carne si este foarte raspandita in Europa, in special in Franta, de unde este originara. Este un animal docil, usor de crescut si intretinut, una dintre preferatele crescatorilor de bovine din intreaga lume. Standard rasa Nume Charolais Tara de 

Montbéliarde

Montbéliarde

Rasa  Montbéliarde provine din zona dintre Elveția și Franța, Jura. Montbéliarde este o rasa de lapte și carne, care este ușor de păstrat în condiții elementare. Greutatea medie a unui adult vacă Montbéliarde se află între 650 și 800 de kg, iar un taur cântărește 

Baltata Romaneasca

Baltata Romaneasca

Rasa Baltata romaneasca este caracterizata de o variabilitate mare prin prisma:

1. Variabilitatii rasei materne (Sura de stepa transilvaneana)

2. Variabilitatea rasei Simmental care a fost importata din 5 tari diferite

3. Schimbarea in timp a trasaturilor si orientarea catre productia de lapte si carne.

In general, rasa Baltata romaneasca are urmatoarele caracteristici:

Specificatie Vaci Tauri
Inaltime 133 cm 150 cm
Greutate 600 kg 900 kg
Circumferinta trunchiului 186 cm 220 cm

Culoarea vacilor din rasa Baltata romaneasca este alb cu rosiatic, capul si partea de la genunchi pana la copite fiind intotdeauna de culoare alba. Aparitia unor zone pigmentate pe cap nu ar trebui considerate defecte, deoarece sunt trasaturi mostenite de la rasa mama (Sura de stepa transilvaneana).

Trunchiul vacii Baltata romaneasca este trapezoidal sau dreptunghiular. Trunchiul este lung, larg la exemplarele foarte reusite. Cele mai intalnite defecte ale ugerului este asimetria, mameloanele lungi si productia de lapte scazuta.

Membrele sunt puternice, drepte, muschi bine dezvoltati. Pielea este de calitate buna, este groasa, densa si cantareste 35-44 kilograme.

Vacile din rasa Baltata romaneasca au un temperament linistit, sunt animale blande si rabdatoare, inzestrate cu bune reflexe conditionate.

Aberdeen Angus

Aberdeen Angus

Rasa originara din Scotia. De-a lungul anilor, Angus Aberdeen, nu numai ca a devenit foarte populara în Marea Britanie, dar și în Statele Unite, Canada și Australia, pentru a deveni una dintre rasele de carne cele mai frecvente, dacă nu cea mai importanta. Aberdeen Angus 

Limousine

Limousine

Rasa  pentru carne , având un bun echilibru între trăsături de carne de vită (creștere bună și o conformație bună) și calitățile materne Caracteristica specială: a crea un produs finit la orice vârstă. Este folosit în rasă pură și metiși. Limousine este numit după regiunea 

Blue Belgian

Blue Belgian

Blue Belgian este o rasă de bovine din Belgia.

Numele alternativ pentru această rasă : Belgian Blue-White; Belgian White and Blue Pied; Belgian White Blue; Blue;  Blue Belgian.

Fizicul ultra-muscular al lui Blue Belgian este numit „super-muscular”. Fenotipul super-muscular este o condiție ereditară care duce la creșterea numărului de fibre musculare (hiperplazie), în loc de mărimea normală a fibrelor musculare individuale (hipertrofie).

Caracteristici
Blue Belgian este un animal de dimensiuni mari cu contur rotunjit și mușchi proeminenți. Spata, spatele, coapsa și pulpa au o musculatura bine dezvoltata. Partea din spate este dreaptă, pulpa este înclinata,  coada este proeminenta și pielea este fina. Are picioare subtiri dar puternice și se deplaseaza cu ușurință.

Culoarea poate varia de la alb , murg , negru sau o combinație între ele, culoarea roșie fiind prezentă în unele genotipuri. Rasa este cunoscută pentru temperamentul său liniștit.

Greutatea unui taur adult variază între 1100 și 1250 kg pentru o înălțime la greabăn de 1,45 m până la 1,50 m.

Nu este deloc rar să vezi animale de peste 1300 kg.

Vacile pot ajunge la o greutate de la 850 la 900 kg și pot depăși 1,40 metri greabăn.

Mușchii sunt o dezvoltare naturală pentru rasă. Nu se nasc cu musculatura extrema, dar incepe sa-si dezvolte acel muschi de la 4 la 6 saptamani.

Belgian Blue Beef este renumit pentru muschii săi impresionanti. Belgian Blue Beef depășește toate celelalte rase de carne de vită în randament carcasă (până la 80%). Atunci când este utilizat în programe de încrucișare a altor rase de lapte sau de carne de vită, crește randamentul carcasei de la 5 la 7% în comparație cu linia maternă.

Cercetarile au aratat ca Belgian Blue poseda o gena care suprima productia de myostatin, o proteina care in mod normal, inhiba cresterea musculara dupa un anumit punct. Belgian Blue poartă două copii ale acestei gene; la încrucișare, o copie este de obicei transmisă și servește la creșterea greutății carcasei în urma unui program de încrucișare.

În consecință, carcasa albastră belgiană produce un randament ridicat de carne de vânzare, cu un procentaj de dezosare mai mare de 85%.

Romanian spotted breed

Romanian spotted breed

  Romanian spotted breed is a breed resistance to the environment, the best results are seen in the plains and hills, with continental climate. Under the circumstances continental climate, the heat has a negative impact on milk production, cows appetite decreases, therefore decreases the production 

Simmental

Simmental

Simmental Greutate este de aproximativ 600-800 kg , dar sunt si tauri pot cântări o tonă. – În ciuda dimensiunilor  medii, greutatea corporală este mare. – Producția medie anuală de aproximativ 5.000 de litri lapte. – Cantitatea de grăsime din lapte este o medie de