Lună: iunie 2018

Assaf

Assaf

Numele rasei: Assaf Alte nume :Nici unul Rasă :Scopul este în principal lapte, dar, de asemenea, apreciat pentru producția de carne de calitate Note speciale :Animalele foarte rezistente și sănătoase, bine adaptate la climatul lor local, se descurcă bine și în alte țări, majoritatea crescătorilor 

Roman

Roman

Este o rasa noua , Roman (denumita si  Inra 401), a fost creată de INRA în anii 1970 la proprietatea Bourges, pentru a spori productivitatea efectivului femelelor franceze. Rasa de oi este rezultatul încrucișărilor succesive între animalele ½ Romanov și Berrichon du Cher. * Romanov 

Lacaune – rasa pentru carne

Lacaune – rasa pentru carne

Linia de carne Lacaune este rezultatul unui program de reproducere bazat pe Lacaune ,  din 1970,  pentru calitățile de producție a cărnii.

Rasa poate fi crescuta la stana ,pentru o pentru o parte a anului, apoi  pe  pășuni. În majoritatea cazurilor, mieii sunt alăptați și crescuți pe stână. Reproducerea poate avea loc prin încrucișarea cu berbeci de rasa , iar gestionarea efectivelor de rasă pură , prin  îmbunătățirea trăsăturilor de producție a cărnii ,  a dat rezultate pozitive.

Capacitatea oilor  de a produce in mod natural ,  miei  face posibilă stabilirea unor sisteme de reproducere accelerată (3 fatari  în 2 ani).

Producția de miei este astfel repartizată pe parcursul întregului an.

Berichon du Cher

Berichon du Cher

Berrichon este o oaie mare cu feța alba, cu o musculatura bine dezvoltata, care provine din regiunea Cher din Franța. A fost utilizată, in mod special in programe de reproducere  artificiala pentru a creste utilizarea comerciala , deoarece  produceau miei  , ușor de crescut , 

Rouge de l’Ouest

Rouge de l’Ouest

Rouge de l’Ouest este rezultatul unei încrucișări a raselor locale din vestul Franței cu berbeci englezi, si combină calitățile de reproducere cu calitățile raselor de carne . Abilități de reproducere – Rouge de l’Ouest are doua sezoane de fatare pe an . Prolificitatea sa medie 

Ile de france

Ile de france

 

Una dintre cele mai importante rase de carne, oile Ile de France sunt animale cu performanțe foarte bune, cu cel mai bun nivel de garanție genetică din lume și care și-au demonstrat capacitatea de a se adapta la toate sistemele de creștere și la regiunile cu un climat extrem de variat .

Această rasă a fost dezvoltată în regiunea Ile de France în jurul Parisului.
Un profesor de  la Școala Veterinară a lui Maisons-Alfort, care la începutul secolului al XIX-lea a avut ideea de a incrucisa rasa  Merino, crescută în principal pentru lână, cu  rasa Dishley, o rasă de carne de origine engleză.
În 50 de ani această încrucișare a dus la o rasă stabilă a cărei îmbunătățire inițială s-a datorat exclusiv mijloacelor empirice de selecție.

După 1960, crescătorii  folosit instrumentele moderne de genetică cantitativă,  pentru  a îmbunătăți  selecție .

Lacaune dairy line

Lacaune dairy line

Linia de carne Lacaune este rezultatul unui program de reproducere bazat pe Lacaune , din 1970, pentru calitățile de producție a cărnii. Rasa poate fi crescuta la stana ,pentru o pentru o parte a anului, apoi pe pășuni. În majoritatea cazurilor, mieii sunt alăptați și 

Romanov

Romanov

Rasa Romanov este considerată una dintre cele mai apreciate rase de oi de carne din lume, iar blănurile cele mai valoroase şi frumoase se obţin de la mieii sacrificaţi la vârsta de 4-8 luni.Blana are o culoare gri-închis cu nuanţe albăstrui şi reprezintă producţia principală 

Normande

Normande

Normande își are originea în Normandia, Franța, din vitele aduse în țară de către cuceritorii vikingi în secolele al IX-lea și al Xl-lea.

Timp de o mie de ani, aceste bovine au evoluat într-o rasă cu scop dublu pentru a satisface nevoile de lapte și de carne ale locuitorilor din nord-vestul Franței.
Deși rasa a fost decimată de invazia aliată a Normandiei în timpul celui de-al doilea război mondial, în prezent există 3 milioane de Normande în Franța.
Rolul lor actual în Franța este acela de a furniza lapte bogat pentru industria brânzeturilor, menținând în același timp calitatea excelentă a carcaselor.
În alte părți ale lumii, cum ar fi SUA, această rasă a fost în primul rând creată pentru carne de vită, dar acum există o puternică forță pentru ca aceasta să fie folosită și pentru produsele lactate.
Caracteristici:
În Franța, Normande este asociată cu producția unor astfel de brânzeturi celebre precum Camembert, Pont-Lévêque și Livarot.

În timp ce Normande a fost întotdeauna folosita pentru produse lactate, ea a prezentat întotdeauna calități puternice cu dublă utilizare.

În SUA, taurii de Normande au câștigat teste de creștere la diferite stații de testare, iar carcasele au fost adesea pe primul loc la spectacolele majore de carne de vită.

Normande este o vacă  de culoare roșie și albă, cu zone ocazional  răspândite de păr brun. În mod obișnuit, părul brun are aspectul dungilor de tigru sau  intercalate cu pete roșii, și există un anumit grad de echilibru între cele trei nuanțe diferite. Cu toate acestea, o culoare de multe ori domină, și există un nume diferit pentru dominația de fiecare culoare.
Normande reprezentativ este roșu și alb (cu brindles brun), se spune că este „blond” altele sunt „prepeliță” – atunci când albul domină, „brindled” – predominant maro și „tulbure”, care este o multitudine de pete maro pe pielea sub părul alb.

Normande este o rasă de dimensiuni medii, cu cele mai multe vaci care cântăresc între 1.200 și 1.500 lbs. și tauri de la 2.000 la 2.400 lbs.

Femelele Normande ajung la maturitate sexuală mai devreme și au o bună fertilitate, conformație mamară, abilități de mamă și longevitate de producție.  În Franța, producția de lapte este de 14.000 lbs. pe lactație cu 4,2% grăsimi de unt și 3,5% proteine.

Datorită raportului ridicat al masei musculare la oase a rasei și capetelor mici, Normande are un randament ridicat procentual la sacrificare.

 

Gascon

Gascon

Origine Gascon este clasificat oficial ca o rasă de bovine mijlocii,  născute și crescute în regiunea montană Pirinei din Franța încă din secolul al XVI-lea. Rezistenta la clima Gascon s-a dovedit a fi animalul cu cea mai bună rezistență la căldură într-un studiu experimental realizat 

Aubrac

Aubrac

Caracteristicile rasei : Fatarea  ușoară: 97% Greutatea la naștere a vițeilor: 35/40 kg Greutatea taurilor adulti: 850-1100 kg Greutatea vacilor adulte: 550-750 kg Înălțimea medie la greabănul animalului  adult: 130 cm Aubrac este un animal de dimensiuni medii , cu musculaturabine dezvoltata, usor de intretinut 

Blonde d’Aquitaine

Blonde d’Aquitaine

Rasa Blonde d’Aquitaine provine din regiunea Aquitaine din sud-vestul Franței, care cuprinde zona văii Garonne și Pirinei.

Blonde d’Aquitaine este  astăzi este una dintre cele mai bune și mai populare rase de carne de vită din Franța, datorită muschilor fara grasime, ratei de creștere ridicate și ușurintei la fatare . Numarul lor in Franta este in crestrere cu   5% pe an. Blonde d’Aquitaine este  cea de-a treia cea mai numeroasa rasa din Franta (cu peste 480.000 vaci) la  interval mic de  rasele Limousin si Charolais. Un program amplu de testare a descendenților a asigurat o îmbunătățire continuă a rasei, ceea ce se reflectă în popularitatea sa.

Blonde d’Aquitaine are culori de la aproape alb la aproape roșu. Cu toate acestea, culoarea grâului auriu, adesea cu inele mai ușoare în jurul ochilor și botului, pe partea interioară a picioarelor, sub burtă este tipica. Culoarea blondă nu este dominantă la metisi .

Capul Blonde d’Aquitaine este lung de la zona coarnelor la bot. Fruntea și botul sunt largi, cu fața triunghiulară. Coarnele sunt de culoare deschisă și groase la bază, întunecate la vârf.

Fătările sunt ușoare – Sunt fertile, ușor de imperechiat și produc viței cu ritm de crestere rapid .Testele au arătat până la 98% fătări neasistate de la vacile Blonde d’Aquitaine. Există mulți crescători care folosesc tauri Blonde d’Aquitaine pe vaci  metis , care constată că au mult mai puține probleme cu fătările decât cu orice rasă încercată anterior.

Temperamentul Blonde d’Aquitaine este docil  și sunt  ușor de manevrat.

Toleranta la caldura – Blonde d’Aquitaine ar putea fi cea mai adaptabilă rasă. Ele cresc  în toate climatele din SUA, precum și în Canada și zona tropicelor.